|
İsrafil
|
 |
« : Mayıs 29, 2007, 07:45:52 » |
|
İhaleye doğru
Seyrantepe projesi nihayet hayata geçiyor. Birkaç gün içinde ihalesi yapılacak proje için TOKİ yazı hazırlıyor.
'EN İYİSİ' YAPILACAK İnşası 2 yıl sürecek olan projenin, 2009-2010 sezonuna yetiştirileceği belirtiliyor. Projeyi hayata geçirecek somut adımların atılması ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın "Avrupa'nın en iyi stadını yapacağız" sözleri camiayı heyecanlandırdı.
ÇOK CİDDİ BİR ADIM Uzun süredir G.Saray camiasında bir numaralı gündem maddesi olan Seyrantepe projesi hayata geçiyor. Sarı-kırmızılı kulüple anlaşmaya varan TOKİ, yazısını hazırlamaya başladığı projeyi birkaç gün içinde ihale ederek en ciddi adımı atacak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İsrafil
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2007, 07:48:40 » |
|
Grella tamam
G.Saray, Parma'nın kaptanı ile el sıkıştı. Yeni hoca da onaylarsa, Avustralya asıllı oyuncu imzaya getirilecek.
SEZGİN İŞİ BİTİRDİ Yabancı transferi için girişimlerini sürdüren G.Saray, listesindeki Parma'lı Vincenzo Grella ile prensipte anlaştı. Hafta sonu İtalya'ya giden Adnan Sezgin'in Avustralya asıllı oyuncu ile bir araya gelip, el sıkıştığı öğrenildi. Grella, yeni hoca da onay verirse imzaya getirilecek.
BONSERVİSİ ELİNDE İtalyan pasaportlu yıldızın kulübü ile sözleşmesi sona erdiği için bonservisi elinde bulunuyor. 1979 doğumlu Grella, orta sahada görev yapıyor. 1.83 boyundaki maestro, 2004'ten bu yana Parma'da 92 maça çıkıp, 2 gol attı. Aslan, Lincoln'e de yeni bir teklif yaptı.
Yaşar YALÇIN fotomaç
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İsrafil
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2007, 07:51:33 » |
|
Topuz harekatı
Kayserispor'un genç yıldızı için sınırları zorlamaya başlayan Aslan'ın son önerisi dudak uçuklattı: Hasan Kabze+Özgürcan+2 milyon dolar.
'ÇILGINCA TEKLİF' Gelecek sezon için kolları sıvayan sarı-kırmızılı yönetim, Kayserispor'un sağ kanat oyuncusu Mehmet Topuz için bu kez 'çılgın' bir teklif hazırladı. Uzun süredir istedikleri genç yıldızı 'Aslan' yapmakta kararlı olan sarı-kırmızılılar, geçen sezon kiralık olarak Kayseri formasını giyen Özgürcan ve Hasan Kabze'ye ek olarak 2 milyon dolar önerdiler.
GÖZDEN GEÇİRİYOR F.Bahçe'nin de genç futbolcunun peşinde olması nedeniyle işi sıkı tutan ve Kayserispor yönetimi üzerindeki baskısını giderek artıran sarı-kırmızılı idareciler, bu transferi bir an önce bitirmeye çalışıyor. Daha önce defalarca Mehmet Topuz'un satılmayacağını açıklayan Kayserispor'un da son teklif üzerine kararını gözden geçirmeye başladığı belirtildi.
fotomaç
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İsrafil
|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2007, 07:52:42 » |
|
Balta için servet
3.5 MİLYON EURO GALATASARAY'DA Hakan Balta şoku. Yıldız futbolcu için Vestel Manisaspor'un 3.5 milyon euro bonservis bedeli istemesi sarı-kırmızılı yöneticileri hayal kırıklığına uğrattı. Vestel Manisaspor kulübü, sarı-kırmızılı yöneticilerin bonservis bedelini yüksek bulmasının ardından, bu rakamı indirebileceklerini ilettiler.
BEŞİKTAŞ DA İSTEDİ SARI-kırmızılı yönetimin, Hakan Balta'nın bonservis bedelinin indirilmesi için önümüzdeki günlerde Vestel Manisaspor yönetimi ile görüşeceği belirtildi. Anlaşma için futbolcu takasının da gündeme gelebileceği belirtildi. Bu arada Beşiktaş'ın da Hakan Balta için Vestel Manisaspor'a teklif götürdüğü öğrenildi.
fotomaç
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İsrafil
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2007, 08:15:34 » |
|
Rüştü'ye kapı açık
Mondragon'un Köln ile anlaşması üzerine kaleci arayışına giren G.Saray'ın F.Bahçe ile arası açılan Rüştü'ye teklif yaptığı öğrenildi. Sarı-kırmızılıların, milli kaleciye 3 yıllık sözleşme önerip, "F.Bahçe ile anlaşamazsan bize gel. Kapımız sana açık" dediği belirtildi. Rüştü'nün ise süre istediği kaydedildi.
Öte yandan G.Saray'dan yılda 1.4 milyon euro alan Mondragon, Köln'ün 700 bin euro önermesi üzerine geri adım attı. Teklifi düşük bulan Kolombiyalı kalecinin gitmekten vazgeçtiği öğrenildi. Ancak yönetimin, Mondragon'a bu kez taviz vermeyeceği ve "Ya ücretinde indirim yap, ya git" diyeceği bildirildi.
fotomaç
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İsrafil
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2007, 08:26:34 » |
|
G.Saray Brezilyalı golcünün peşinde İspanya'da yayınlanan Aragones gazetesi, Galatasaray'ın Real Zaragova'da forma giyen Brezilyalı golcü futbolcu Ewerton'un peşinde olduğunu iddia etti.
İspanya'da yayımlanan Aragones gazetesi, transfer çalışmalarını Avrupa'da sürdüren Galatasaray'ın, Real Zaragoza'da top koşturan Brezilyalı golcü Henrique de Souza Ewerthon'un peşinde olduğunu iddia etti.
Haberde uzun bir sakatlık döneminden sonra sahalara dönen sambacının sarı-kırmızılı takımdan gelen öneriye sıcak baktığı belirtildi.
Gazete, Diego Milito ve Pablo Aimar gibi çok kaliteli iki forvet oyuncusuna sahip olan Real Zaragoza'nın, bir yıllık sözleşmesi daha bulunan Ewerthon'u elden çıkarmak istemesinin, Brezilyalı yıldızın, Galatasaray'a transferini kolaylaştıracağını da ifade etti.
İspanya'da, Real Zaragoza'dan büyük bir olasılıkla ayrılacağı konuşulan Ewerthon konuyla ilgili soruya, "Öncelikle kulübümün benimle devap edip, etmeyeceğini öğrenmek istiyorum" yanıtını verdi.
Sakatlığının tamamen geçmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu kaydeden 26 yaşındaki golcü oyuncu, lig bittikten sonra geleceğiyle ilgili kararını vereceğini dile getirdi.
2005 yılında Borussia Dortmund'dan, Real Zaragoza'ya gelen Ewerthon 2005-06 sezonunda 37 maçta 12 gol attı, bu sene ise 26 karşılaşmada 6 kez rakip ağları salladı.
Bu arada Galatasaray'ın, İtalya'nın Parma takımında forma giyen Avustralyalı ön libero Vincenzo Grella ile de ilgilendiği ortaya çıktı. Sarı - kırmızılıların, 28 yaşındaki tecrübeli futbolcuyla masaya oturmaya hazırlandığı vurgulandı.
Mehmet Çiftci-Milliyet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
İsrafil
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 29, 2007, 08:30:54 » |
|
Souness'a davet
Cimbom'da yeni teknik direktör konusunda sıcak saatler yaşanıyor. Sarı-Kırmızılı yöneticiler, önümüzdeki sezon için ilk etapta Felkamp ve Abdullah Avcı ikilisiyle anlaşmaya vardılar. Ancak camia, 75 yaşındaki Alman çalıştırıcının göreve getirilmesine şiddetle karşı çıktı. Üyelerin yanı sıra taraftar siteleri de bu karara sert tepki gösterdiler. Bu da Başkan Özhan Canaydın ve yönetime geri adım attırdı.
BU HAFTA KESİNLEŞİYOR
Feldkamp işi çıkmaza girince Başkan Özhan Canaydın ve yöneticiler yine tanıdık bir isime yöneldiler. Galatasaray'da bir döneme imzasını atan Souness ile yapılan telefon görüşmesinde önümüzdeki sezon için karşılıklı görüş alışverişi yapıldı. Konuşmaların olumlu geçmesi üzerine yöneticiler, İskoç çalıştırıcıyı İstanbul'a davet ettiler. Hafta içinde yapılacak görüşmeler sonucunda teknik direktör konusuna son nokta konulacak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilgin
|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2007, 09:01:13 » |
|
H.Kabze Beşiktaş'a transfer oluyor
G.Saray'ın yeni sezonda kadroda düşünmediği golcü isim Hasan Kabze yeni sezonda Beşiktaş forması giymek için menajeri aracılığıyla görüşmelerini sürdürüyor. Galatasaray’ın golcü futbolcusu Hasan Kabze’nin Beşiktaş ile anlaşmak üzere olduğu öğrenildi.
Galatasaray’ın golcü futbolcusu Hasan Kabze’nin Beşiktaş ile anlaşmak üzere olduğu öğrenildi. Sarı-Kırmızılı kulübün gözden çıkardığı ve Kayserispor’a göndermeyi planladığı futbolcunun menaceri aracılığıyla Siyah-Beyazlı ekipte oynamak istediğini ilettiği kaydedildi.
Beşiktaş yönetiminin yapacağı toplantının ardından genç oyuncu ile sözleşme imzalanacağı belirtildi. Bilindiği gibi Hasan Kabze, önceki sezon Beşiktaş’a son dakikada çok kritik bir gol atarak Galatasaray’ın şampiyonluğunda önemli pay sahibi olmuştu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilgin
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 29, 2007, 09:02:51 » |
|
Gerets, Canaydın'a böyle çıkıştı...
G.Saray'da sezon ortasında sözleşmesi 1 yıl daha uzatılan teknik direktör Gerets'i göndermek isteyen Canaydın, Belçikalı'dan hiçte beklemediği bir tepki gördü. Galatasaray’dan gitmesi istenen Belçikalı teknik direktör, "Mukavelemde yer alan 1 milyon 400 bin Euro’nun tamamını almadan bir yere gitmem" dedi.
Erik Gerets’ten Galatasaray’a rest... Belçikalı teknik direktör, sözleşmesini 500 bin Euro karşılığında karşılıklı feshetmeyi öneren Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın’a ’hayır’ cevabını verdi.
Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptıkları değerlendirme sonrası Gerets’i gönderme kararı alan Özhan Canaydın ve Adnan Polat, önceki gün Galatasaray Adası’nda Erik Gerets ile bir araya geldi.
Canaydın, toplantıda Gerets’e yeni sezonda kendisiyle çalışmak istemediklerini bildirip, "Size 500 bin Euro verelim, 1 yıllık sözleşmenizi feshedin" teklifini yaptı.
Gerets beklenmedik ölçüde sert bir tepki gösterip, "Başkan bana sadaka mı veriyorsunuz? Sezon ortasında gece yarısı apar topar bana gelip, sözleşmemi 1 yıl uzatma teklifinde bulundunuz, ben de kabul ettim. Kalmamı siz istediniz ama şimdi ’500 bin Euro verelim git’ diyorsunuz. Ben sizin sözünüze güvendim, başka takımlardan gelen teklifleri reddettim. Sözleşmemde yazılı olan 1 milyon 400 bin Euro’nun hepsini istiyorum. Galatasaray’da 1 Euro’mu bile bırakmam" cevabını verdi.
Basının huzuruna çıkıyor... Gerets ile yaptığı bu görüşmeden istediği sonucu alamayan Özhan Canaydın, Belçikalı teknik adamla dün kulüp binasında tekrar bir araya geldi.
Yöneticilerden Adnan Polat, Haldun Üstünel ve Tunca Hazinedaroğlu’nun da bulunduğu görüşmede Canaydın, Gerets’i ikna etmek için büyük çaba gösterdi, fakat Belçikalı teknik adam geri adım atmadı.
Gerets’i göndermeyi kafasına koyan Özhan Canaydın’ın bugün teklif edeceği rakamı yükselterek, Belçikalının sözleşmesini feshedeceği belirtildi.
Belçikalı teknik adam Eric Gerets de bugün saat 14.00’de Florya’da basın toplantısı düzenleyecek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilgin
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 29, 2007, 09:05:12 » |
|
Feldkamp ruhen ve bedenen hazır
Galatasaray Yönetimi’nin el sıkıştığı ve yeni sezonda Aslan’ın hocası olması beklenen Karl Heinz Feldkamp’ın, 2 Haziran’da Florya’da olacağı öğrenildi. 2 Haziran'da 74 yaşına girecek olan Kalli'nin, yaş gününde Florya'da olacağı ve yardımcı hoca sorununu çözmek için görüşmelerde bulunacağı öğrenildi...
Doğum gününü İstanbul’da kutlayacağı konuşulan 74 yaşındaki teknik adam, Sarı-Kırmızılı taraftarlara mesaj gönderdi: “Kimse merak etmesin. Ruhen ve bedenen hazırım. Galatasaray her koşulda hedeflerini yüksek tutmuştur. Tabii tek bir endişem var. O da, Türkiye’de neyin ne olacağını önceden kestirmek bir hayli güç olması.”
8 yıldır çalışmıyor Bu gelişme Galatasaraylı taraftarları pek de memnun etmedi. İlerlemiş yaşı itibariyle takıma ne kazandıracağına şüpheyle bakılan Feldkamp, teknik direktör olarak en son 1999’da Beşiktaş’ı çalıştırdı. Kartal’da 3 ay görev yapan Kalli, kalp ritmi bozukluğu nedeniyle yerini yardımcısı Briegel’e bırakmıştı. Ardından bir dönem Kaiserslautern’de sportif danışmanlık hizmeti veren Alman hoca, uzun süredir futboldan elini eteğini çekmiş, sağlığını korumak için dinlenmeye koyulmuştu.
İlk görüşeceği konu Karl Heinz Feldkamp’ın Galatasaray’a gelişi ile ilgili tek sorun, yardımcı hoca konusu. İlk başta Hikmet Karaman, Ertuğurul Sağlam, Falko Götz ve Raşit Çetiner gibi isimlere Kalli’ye bağlı çalışması teklif edilmişti. Ancak bu öneri kabul görmeyince, Feldkamp, tercümanlığını yapması düşünülen Ahmet Akcan’ın aynı zamanda yardımcısı olmasını talep etti. Bu teklife de yönetim sıcak bakmadı. Tecrübeli hoca yöneticilerle ilk olarak bu konuyu görüşecek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilgin
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 29, 2007, 09:07:20 » |
|
Okan Buruk Belediye ile temasta
Galatasaray'da Feldkamp'ın kadroda düşünmediği Okan Buruk'un Süper Lig'in yeni ekibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la anlaşma yolunda olduğu belirtildi... Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Okan Buruk, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a transfer olmak üzere...
Sarı-Kırmızılı ekibin 33 yaşındaki futbolcusunu, Feldkamp’ın istemediği öğrenildi. Daha önce Hakan Şükür, Ergün Penbe ve Hasan Şaş’ın gönderilmesini talep ettiği konuşulan Kalli’nin, Okan’ı da ilerlemiş yaşı nedeniyle oynatmayı düşünmediği ileri sürüldü.
Lig A’dan bu sezon yükselen ve Süper Lig’de kalıcı olabilmek için büyük bir yatırım yapmayı planlayan Belediye’nin, oyun sistemini Okan’ın üzerine kurmak istediği bildirildi. Ancak Buruk’un önce Galatasaraylı yöneticilerle masaya oturacağı dile getirildi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilgin
|
 |
« Yanıtla #11 : Mayıs 29, 2007, 09:40:01 » |
|
Kalli'ye doğum günü hediyesi
Erik Gerets ile yollarını resmen ayıran Galatasaray’ın yeni teknik patronu belli oldu. Uzun bir süredir Karl Heinz Feldkamp ile görüşmelerini sürdüren Sarı-Kırmızılı ekip, Alman çalıştırıcının doğum günü olan 2 Haziran’da resmi sözleşme imzalayacak. Kalli’nin yardımcılığını Hikmet Karaman’ın yapması bekleniyor. Ahmet Akcan ise tercüman olarak görev alacak. Karl Heinz Feldkamp, eski kulübü Kaiserslautern’in geleneksel şampiyonluk kutlamasında Fox TV’ye yaptığı açıklamada, transferiyle ilgili ipuçları verdi. Yetki tartışmalarını değerlendiren Feldkamp, “Hayatım boyunca tek adam olarak çalıştım. Yine öyle çalışırım. Benim için para önemli değil. Her türlü zorluğa hazırım. Türkiye’yi de çok seviyorum” ifadelerini kullandı. Aynı kutlamada yer alan Stumpf’un da, “Bu takım birkaç takviye ile çok başarılı olur” sözleri, Gerets ve yardımcıları tarafından hazırlanan raporun, Kalli’ye de sunulduğu iddialarını ortaya çıkardı. Öte yandan tazminat konusunda dün Gerets’le yapılan görüşmede anlaşma sağlandı ve Belçikalı çalıştırıcının sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Gerets’e 700 bin euro verileceği belirtildi. Tecrübeli çalıştırıcı bugün saat 14.00’te düzenleyeceği basın toplantısıyla Türkiye’ye veda edecek.
Akşam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilgin
|
 |
« Yanıtla #12 : Mayıs 29, 2007, 09:41:13 » |
|
Süren bombaladı
Faruk Süren, Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın’ı hedef alan sert açıklamalar yaptı. Kanal 1 televizyonuna konuşan Sarı-Kırmızılı kulübün eski başkanı Süren, “Taraftarlar 19 Mayıs’taki derbide yaptığı protestoyla ne Fenerbahçe’yi, ne de bir başka kurumu hedef almıştı. Hedef mevcut yönetimdir” dedi. Başkan Canaydın’ın bu olaylardan sonra mantıksızlık örneği göstererek gazeteci Hıncal Uluç’u hedef göstermesini yanlış bulduğunu belirten Süren şöyle konuştu: “Ben sayın başkanın samimiyetsiz olduğunu düşünüyorum. Bu olayın Hıncal Uluç ile ne alakası var? Hıncal Uluç Galatasaray’ın zararını neden istesin? Bu demeci çok talihsiz buluyorum. Türkiye’nin borçlanabileceği bir dönemde ben olsam, Mecidiyeköy’deki stadı yapmaya çalışırım. Artık sayın Canaydın enkaz edebiyatı yapmaktan vazgeçsin. Bu Galatasaray’a zarar veriyor. Ne zaman birlik çağrısında bulundu? Ekip anlayışı yok. Sürekli kadro değişiyor; bu da Galatasaray’a çok zarar veriyor.”
Akşam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilgin
|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 29, 2007, 14:18:08 » |
|
GALATASARAY'DA GERETS DEVRİ BİTTİ!
Galatasaray'da Eric Gerets dönemi bitti! Gelecek sezon için Feldkamp ile anlaştığı belirtilen sarı kırmızılı takımda, Teknik Direktör Erik Gerets yaptığı açıklama ile yeni sezonda Galatasaray'da çalışmayacağını resmen açıkladı..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bilgin
|
 |
« Yanıtla #14 : Mayıs 29, 2007, 15:04:20 » |
|
GERETS DEVRİ GÖZYAŞLARIYLA BİTTİ!
Galatasaray'da Eric Gerets dönemi gözyaşlarıyla bitti! Gelecek sezon için Feldkamp ile anlaştığı belirtilen sarı kırmızılı takımda, Teknik Direktör Erik Gerets gözleri dolarak, cümleler boğazında düğümlenerek yeni sezonda Galatasaray'da çalışmayacağını resmen açıkladı..
Geçen sezon yaşanan şampiyonluğa rağmen, bu sezon Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarında hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray'da, Eric Gerets dönemi sona erdi.
Sezon ortasında sarı kırmızılı takım ile sezon sonunda bitecek sözleşmesini 1 yıllığına uzatan Belçikalı teknik adam, yaşanan gelişmeler üzerine Galatasaray'la yollarını ayırdığını resmen açıkladı. Bu arada kısa süren toplantı sonunda duygusal görüntüler oluştu. Belçikalı teknik adamın son cümleleri adeta boğazında düğümlenirken, gözleri doldu ve ağlayarak Galatasaray'a veda etti.
Sözleşmesinin karşılıklı olarak fesh edildiğini ifade eden tecrübeli teknik adam; "Üzgünüm ama kırgın değilim." şeklinde konuşurken, birinci yılında Galatasaray'da kendisini göklere çıkarttıklarını, bu sene yaşananlardan sonra durumun bu noktaya geldiğini ifade etti. Gerets, bunda kendi hatalarının da olduğunu kabul ederken, alınan bu kararın ise kendisini çok şaşırtığını kaydederek; "Başkanın kararına çok üzüldüm ama onu anlayabiliyorum. Bir kulübün başkanı olunca hem fikir olmasan da bu yönde karar vermen gerekebiliyor. Hiç kimseye kırgın değilim ama üzgünüm. 3. senede şans bulmak isterdim. 3 senede iki şampiyonluk kazandırabilirdim. Ancak bu şansı bulamadım bu yüzden çok üzgünüm." diye konuştu.
"Galatasaray'ı ve İstanbul'u çok özleyeceğim. Bir çok insanı özleyeceğim. Ömrümün sonuna kadar sürecek dostluklar kurdum. Üzücü bir an yaşıyoruz ama sağlığım yerinde ve bence en önemlisi bu. Sayın Turgay Vardar'ı da (Galatasaray'ın vefat eden basın sorumlusu) anmak istiyorum. Basın sorumlumuzdu ve benim de gerçek bir arkadaşım olmuştu. Ailesi tarafından bir hediye verildi bana az önce."
"Burada bir çok insanı çok özleyeceğim" diyen Eric Gerets, sözlerinin sonunda Galatasaray'ın vefat eden basın sorumlusu Turgay Vardar'la ilgili konuşurken, gözleri doldu. "Soruları kabul edemeyeceğim. Ama birgün beni Boğaz'da görürseniz şaşırmayın." diyen Gerets, ağlamamak için kendisini zor tutarak toplantıdan ayrıldı.
-KALLİ DÖNEMİ BAŞLIYOR- Gerets'in ayrılmasının ardından Galatasaray'da Karl Heinz Feldkamp döneminin artık resmen başladığı belirtiliyor!
Bu konudaki açıklamanın bu akşam saatlerinde sarı kırmızılı yönetimin yapacağı toplantı ardından açıklanacağı kaydedildi.
-MENAJER TURGUN: KARŞILIKLI ANLAŞTIK- Galatasaray Futbol Takımı'nda teknik direktör Erik Gerets dönemi resmen sona erdi.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Erik Gerets ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan profesyonel takım menajeri Mustafa Turgun, ''Teknik direktörümüz ile karşılıklı olarak anlaştık ve yollarımızı ayırma kararı aldık'' dedi.
:: GERETS DÖNEMİNE BAKIŞ :: Galatasaray'da teknik direktörlük görevine son verilen Erik Gerets, takımın başında geçirdiği 2 sezonda Turkcell Süper Lig, Fortis Türkiye Kupası, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 90 maça çıktı.
Sarı-kırmızılı takımın efsanevi oyuncusu Gheorge Hagi'nin ardından teknik direktörlük görevini 2005-2006 sezonunun başında devralan Erik Gerets, mali açıdan önemli sıkıntılar yaşayan Galatasaray'da çeşitli zorluklar içinde görev yaptı.
Görev aldığı ilk sezonda sarı-kırmızılı takımı içinde bulunduğu tüm sorunlara rağmen Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğa taşıyan Belçikalı çalıştırıcı, hem elde ettiği 83 puanla Galatasaray'da bir rekora imza attı, hem de son haftada ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin elinden aldığı şampiyonlukla taraftarların gönlünde taht kurdu.
Erik Gerets yönetimindeki Galatasaray, bu sezon ise hayal kırıklığı yarattı. Sezon başından itibaren istikrarsız bir grafik sergileyen sarı-kırmızılı takım, üç büyük takımın da üst üste puan kayıpları yaşadığı ligde son haftalara kadar iddiasını sürdürmesine karşın eline geçen fırsatları bir türlü değerlendiremedi. Ligi 3. sırada tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilme hayallerini bir sonraki sezona bıraktı.
Görev döneminde Galatasaray takımıyla 68 lig maçına çıkan Gerets, 41 galibiyet, 16 beraberlik ve 11 de yenilgi aldı.
-FORTİS TÜRKİYE KUPASI'NDA KAYIP Galatasaray Futbol Takımı, Erik Gerets yönetiminde Fortis Türkiye Kupası'nda başarılı olamadı.
Sarı-kırmızılı takım, Fortis Türkiye Kupası'nda geçen sezon Fenerbahçe'ye, bu sezon ise Kayseri Erciyesspor'a çeyrek finalde elenmekten kurtulamadı. Fortis Türkiye Kupası'nı en fazla müzesine götüren takım olan Galatasaray, Erik Gerets ile bu kulvarda hiçbir varlık gösteremeyerek, yarı final dahi göremedi.
-AVRUPA'DA HÜSRAN- Belçikalı çalıştırıcı, Galatasaray takımıyla Avrupa kupalarında 10 maça çıkarken, alınan 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle başarısız bir görüntü sergiledi.
Galatasaray, Erik Gerets'in takımın başına geçtiği geçen yıl UEFA Kupası'nda Norveç ekibi Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenildikten sonra Ali Sami Yen Stadı'nda ise 1-1 berabere kalarak elenmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.
Bu sezon ise ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Mlada Boleslav takımını eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne kalan sarı-kırmızılı ekip, Liverpool, PSV Eindhoven ve Bordeaux ile mücadele ettiği (C) Grubu'nda 4 puan toplayıp sonuncu olarak elenmekten kurtulamadı.
Erik Gerets, Galatasaray'da teknik direktör olarak görev yaptığı dönemde çıktığı 90 maçta, 50 galibiyet, 22 beraberlik ve 18 mağlubiyet gördü.
Kaynak: Ajansspor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|