|
cimbom-idris
|
 |
« : Ocak 08, 2009, 12:07:58 » |
|
Akşamları eski ve çocukluk arkadaşları ile buluştuğumuz '' İstanbul çay evi '' adında bir yerimiz var.
Ara ara dersanede çalışan öğretmenlerin de uğrak yeri.
Bende burada bir duvar gazetesi yaptım.
Güzel sözler , şiirler ve önemli konuları işliyorum.
Bir de 82 yaşında zeki , çok bilgili ,deneyimli , muhabbeti hoş , ton ton mu tonton Av. Hüsnü Açıksöz amcamız .
Buhabbetin keyfine doyum olmuyor.
Dün akşam sözün arasında cebinden bir gazete küpürü çıkarttı.
Yakın gözlüklerini taktı ve okumaya başladı.
Sanki yaşam öğretisi gibiydi .
Paylaşmak gerek diye düşündüm.
RAKINAME
İçmesini bilene Zevk-u sefadır rakı. (gönül şenliğidir) İçmeyi bilmeyene Cevr-ü cefadır rakı ..(zulüm,eziyettir)
Bir münasip miktarı (uygun-yakışan) Muhabbet anahtarı. Kaçırırsan ayarı Cana ezadır rakı ..( zulümdür )
Ne dert kalır , ne keder İçeni mesut eder. İçebilirsen eğer ! Ruha ciladır rakı ..
Dost bezminde sohbete ( meclisinde ) Neşe-i muhabbete Her manevi lezzete Bir vasıtadır rakı ..
Nükte , cinas anlayan (ince manalı sözü ,benzeşme ve alakayı ) Ahengi bezme uyan İçip zırvalamayan İşte o’nadır rakı ..
Eşek içince zırlar Köpek içince hırlar Kedi içse tırmalar İnsanlaradır rakı ..
Al kadehi eline Dokun gönül teline Muhabbet alemine Bir merhabadır rakı ..
Adabı , erkanı var (yolu , yordamı,yöntemi ) Zamanı , mekanı var ( yeri ) Kimin k,i izanı var O’na da şifadır rakı .. ( kurtuluştur )
Gönül dargınlarına Vefa kırgınlarına (sevgi,dostlukta bağlılık ) Hayat yorgunlarına Haza devadır rakı .. ( çare-reçetedir 9
Mirkelamoğlu der ki ; Had bilmezsen eğer ki ( sınır ) Öyle rüsva eder ki ( rezil ) Başa beledır rakı …
Necip Mirkelamoğlu İzmir senatörü
Beğendiğinizi umuyorum .
Sevgimle ....
|