|
cimbom-idris
|
 |
« : Ekim 09, 2007, 17:53:57 » |
|
Olmayanı ister. Bektaşi, camide namazdan sonra dua etmiş: - Ey ulu Tanrım, bana bir rakı parası ver! Yanında namazını bitiren softa da, ellerini kaldırmış: - Rabbim, bana iman ver! İki duayı da işiten hoca, Bektaşiye ‘utanmıyor musun?’ der: - Bak, herkes ne istiyor Tanrı’dan, sen ise utanmadan rakı parası istiyorsun. Bektaşi usulca ‘Ne yapalım hoca efendi’ deyiverir: - Herkes kendisinde olmayanı ister!..
|
|
|
|
|
|
Her insan ayrı bir çiçektir. Kendisine has rengi ve kokusu vardır ... ** Sevgi ve saygı görmek için 1inci veya 2inci olmak gerekmez . Kendimiz olmak yeter.....
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2007, 17:55:15 » |
|
Fadime’nin e.postası .. Şubat ayının soğuk günlerinde, ikisi de Amerika’nın değişik bölgelerinde, ayrı ayrı iş gezilerinde olan Dursun’la karısı, Florida’da buluşup yaz sıcaklarının yaşandığı bu bölgede, bir kaç gün geçirmeye karar verirler. Eşi, Dursun’dan önce gider Florida’ya ve ertesi gün için Dursun’a da yer ayırttıktan sonra, ona bir e-posta gönderir. Fakat mesaj, adreste bir harfi yanlış yazdığı için, Dursun yerine, bir gün önce karısı ölen Temel’e gider. Yaşı da epeyce ilerlemiş bulunan Temel, bilgisayar ekranında mesajı okuyunca, korkunç bir çığlık atar ve düşüp bayılır. Zaten çok üzgün olan Temel’in bu çığlığı üzerine ev halkı odaya dolar ve herkes yerde yatan Temel’e yardım için koşuşturmaya başlar. Temel, bir süre sonra kendine gelir ve niçin çığlık attığını soranlara, bilgisayar ekranını gösterir: "Sevgili Kocacığım, Bugün, buraya ulaşır ulaşmaz, önce yarın senin gelişinle ilgili tüm işlemleri tamamladım, sonra da bana ayrılan yerime yerleştim. Burası gerçekten de dedikleri gibi çok sıcak… Seni dört gözle bekliyorum…" (Karın) 
|
|
|
|
|
|
Her insan ayrı bir çiçektir. Kendisine has rengi ve kokusu vardır ... ** Sevgi ve saygı görmek için 1inci veya 2inci olmak gerekmez . Kendimiz olmak yeter.....
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2007, 17:56:10 » |
|
Hırsız ve papağan Hırsız, gecenin yarısında bir eve girer. Karanlık koridorda, yaktığı küçük el fenerinin ışığında ilerlerken bir ses duyar: - "İsa seni izliyor!" Şaşkınlık ve korkuyla etrafına bakınan hırsız, bir yandan da evdeki değerli şeyleri aramaya devam eder. Tekrar aynı sesi duyar: - "İsa seni izliyor!" Bu kez hırsız elindeki feneri çevrede gezdirmeye başlar ve bir papağan görür: - "Bunu sen mi söyledin?" diye papağana sorar. Papağan: - "Evet, yalnızca seni uyarmak için", der. Hırsız: - "Ne! Beni uyarmak mı! Kimsin sen? Adın ne senin?" Papağan: - "Musa", diye cevap verir. - "Musa?" der hırsız, "hangi salak bir papağana Musa adını koyar ki!?" Kuş cevap verir: - "Bilmiyorum. Tahminimce arkanda duran dobermana ‘İsa’ adını veren salak olabilir…" 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2007, 17:57:12 » |
|
yanıkları atma .... Temel ile Dursun Amerika’da itfaiye teşkilatına girerler. Yangın ihbarı alınır, çok katlı bir çocuk yuvasında yangın çıkmıştır. İtfaiyeci merdiveni çalışmaz, Temel yukarı çıkar. Dursun aşağıda kalır. Temel aşağıda bekleyen Dursun’un kucağına çocukları atmaya başlar. Temel atar, Dursun tutup kaldırıma koyar. Bir çocuk, iki çocuk, üç çocuk.. Derkeeen, beşinci zenci çocuktur. Temel bırakır, Dursun yakalamak için kollarını açmaz. Çocuk küüüt yerde. Bir zenci çocuk daha; Dursun yine tutmaz, çocuk yine yere çakılır. Bir zenci çocuk daha atacağı sırada Dursun yukarı bağırır: - Temeeel, yanıkları atma, yanıkları atma!.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2007, 17:58:08 » |
|
DİLENCİ VE BEKTASİ Bektasinin Ticarete atilacagi bir dönemde 1 Milyara ihtiyaci vardir. Camiye gider ve baslar dua etmeye: Allahim bana 1 Milyar Ticarete atilacagim…. Allahim bana 1 Milyar Ticaret yapacagim.. Hemen yanindaki dilenci: Allahim bana 1 Milyon Ekmek parasi.. Bunu duyan Bektasi hemen cikarir 1 Milyonu verir ve: şimdi defol git gözüme gözükme, böyle ufak işlerle Allah`ı meşgul etme… Körmüsün burada büyük işlerle uğraşıyoruz…. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2007, 17:59:03 » |
|
BİR GÜN FAZLABir adama sormuşlar : -Kaç gün oruç tuttun? “-Hastalığım nedeniyle, ancak bir gün tutabildim..” Aynı soruyu, orada bulunan Bektaşiye sorunca, hiç istifini bozmadan yanıt vermiş ; “- Bu arkadaş benden bir gün fazla tutmuş..” 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2007, 18:00:13 » |
|
Çilingir Sofrası Maymun kurmus çilingir sofrasini ormanin ortasına, külhanbeylik yapıyormuş. O sirada zürafa ordan geçiyormuş, sormus: - Vay maymun Kardes, nasilsin? - Iyiyim be anam, içiyorum içiyorum aslani dövüyorum. Zürafa tırsmış ve uzaklaşmış. Derken Zebra geçmiş, o da sormuş: - Selam maymun abi, ne var ne yok? - Nolsun be gülüm hep ayni; içiyorum içiyorum aslani marizliyorum. Zebra da uzaklasmis ordan. Bu kez köstebek, geçerken sormus: Maymun ya naber? Iyilik koçum içiyorum içiyorum Allah ne verdiyse girişiyorum aslana! Köstebek de sıvışmış. Ancak böyle böyle derken, olanlar aslanın kulağına gitmiş ve aslan o tarafa doğru yola koyulmuş. Çıkmış maymunun karşısına: - Eee anlat bakalım maymun efendi, ne var ne yok? Maymun hemen kendine çeki düzen vererek yanıtlamış: - Nolsun be abi, içiyorum içiyorum abuk subuk konuşuyorum. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2007, 18:01:00 » |
|
Aldı hanımefendi ….Bütün parasını süren adam pokerde kaybedince kalp krizinden ölüverir. masadakiler haberi ölenin karısına kimin söyleyeceğini tartıştıktan sonra görev içlerinden birine kalır. o da ölenin karısını bulur ve anlatmaya başlar: -kocanız pokerde… kadın atılır: - bütün parasını ortaya koydu değil mi? - koydu ve… - hepsini de kaybetti öyle mi? - kaybetti hanımefendi. - allah canını alsın o herifin! - aldı hanımefendi. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 09, 2007, 18:02:02 » |
|
Doğanın dengesi… Temel ormanda ağaç kesiyormuş, o sırada çevreciler de ormanda yürüyüşe çıkmışlar, Temel’i bu vaziyette görünce bir güzel pataklamışlar… Temel üstü başı perişan halde köye dönerken Dursun a rastlamış, Dursun; -Ula Temel bu ne hal böyle? diye sormuş, Temel de anlatmış; - Ormanda ağaç keseydum, birden kalabaluk pir grup Doğan’ın yengesini bozmişum diye dövdü peni, Halbuki ne Doğan’ı taniyruuum, ne de yengesuni.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #9 : Ekim 09, 2007, 18:03:07 » |
|
Seninkini arayalım .İki adam Akmerkez’de karılarını kaybetmiş hararetle arıyorlarmış. Ortada koşuşturup dururken birbirlerine çarpmışlar. - ”Ne oluyor birader” demeye kalmamış, birisi; - ”Kardeş kusura bakma karımı kaybettim’de onu arıyorum” demiş. Diğeri; - ‘’sende kusura bakma ama bende karımı arıyorum” demiş. Adamlardan birinin aklına bir fikir gelmiş ve demiş ki; - ”Arkadaşım madem ikimizde karılarımızı arıyoruz, karılarımızın tipini birbirimize tarif edelim ve ayrı ayrı yerlerde aramaya başlayalım eğer rastlarsak saat 12′de Mac Donalds’ın önüne gitmesini söyleriz” demiş. Diğeri; - ”tamam” demiş ve başlamış karısını tarif etmeye; - ”Benim karım sarışın, mavi gözlü, 21 yaşında, 1.75 boyunda, 60 kg, topuklu beyaz ayakkabı ve kırmızı mini etekli tek parça elbise giyiyor” demiş. Ve diğer adama; - ”Senin karın nasıl biri” diye sormuş. Diğer adam; - ”*bırak benimkini seninkini arıyalım”… 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #10 : Ekim 09, 2007, 18:04:06 » |
|
Dile benden ne dilersen….Yaşlıca bir bayan evindeki koltuğunda oturup uzun geçmiş hayatını gözden geçirirken birden bir peri karşısına çıkıverir ve ona 3 dilekte bulunabileceğini söyler. - ”Peki” der yaşlı kadın. - ”Zengin olmak istiyorum”. Peri bir el hareketiyle kadının koltuğunu som altına çevirir. - ”ikinci olarak’ta güzel ve genç bir prenses olmak istiyorum” der. Birden başında paha biçilemez bir tacı olan dünya güzeli bir prenses oluverir. - ”üçüncü ve son olarak ne istersin” diye sorar peri. O sırada yaşlı köpeği ağır bir şekilde kafasını kaldırır ve zayıf bir "hav" sesi çıkartır. Prenses çok sevdiği köpeğine bakar ve şöyle der; - ”Kopeğimi yakışıklı bir prense dönüştürebilirmisin?”. Tam o anda, şimdi güzel bir prenses olan yaşlı kadının önünde dünyada hiç kimsenin görmediği kadar yakışıklı bir prense dönüşür köpek. Hiç kimsenin hayal bile edemeyeceği kadar yakışıklıdır bu prens. Kadın ona büyük bir hayranlıkla bakar ve o anda ona aşık oluverir. Prens ona doğru yaklaştığında kadının heyecandan dizleri titremeye başlar. Prens ona doğru eğilir ve dudakları neredeyse kadının kulağına değecek şekilde şöyle fısıldar; - ”Eminim şimdi, zamanında beni hadım ettirdiğine çok pişmansın”… 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
galois
Numaralı

|
 |
« Yanıtla #11 : Ekim 18, 2007, 16:07:31 » |
|
bektaşi fıkraları süperdi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 16, 2007, 13:20:44 » |
|
Temizlikçi bir kadın dışardan İlkokul diploması almak için sınava girer.
Tabiat bilgisi soruları ve cevapları şöyle;
Soru; Mide ne iş yapar?
Cevap;Sindirim yapar, yediklerimizi ögütür.
Soru;Akciğer ne iş yapar?
Cevap;Solunum yapar,Bizi yaşatır.
Soru;Kalp ne iş yapar?
Cevap;Dolaşım yapar.
Soru;Beyin ne iş yapar?
Cevap;Bizim apartmanda kapıcılık yapar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 16, 2007, 13:21:41 » |
|
Beyin ne iş yapar ...
Temizlikçi bir kadın dışardan İlkokul diploması almak için sınava girer.
Tabiat bilgisi soruları ve cevapları şöyle;
Soru; Mide ne iş yapar?
Cevap;Sindirim yapar, yediklerimizi ögütür.
Soru;Akciğer ne iş yapar?
Cevap;Solunum yapar,Bizi yaşatır.
Soru;Kalp ne iş yapar?
Cevap;Dolaşım yapar.
Soru;Beyin ne iş yapar?
Cevap;Bizim apartmanda kapıcılık yapar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cimbom-idris
|
 |
« Yanıtla #14 : Kasım 27, 2007, 14:40:46 » |
|
Kadının zekasını küçümsememeli ... Kilisede düğünün başlamasına çok az zaman var. Damat rahibin yanina yaklaşıp fısıldar: - "Bakın. Size vereceğim 100 dolar karşılığında evlilik yeminimizde birtakim değişiklikler yapmanızı istiyorum.. Hani şu bana soracağınız ''Sonsuza dek seveceğinize, koruyacağınıza, sadık kalacağınıza yemin ediyor musunuz? kısmı var ya, onu metinden çıkarmanızı istiyorum." Rahip gülümseyerek başını sallar ve damat rahibin avucuna 100 dolar sıkıştırıp içeri döner. Ve düğün başlar, herkes yerini alır, gelin ve damat rahibin önünde buluşur ve yeminler okunmaya başlanır. Sıra damadın yeminine gelince damadın gözleri hain hain parlar ve rahip damata sorar: - "....... eşinizin daima bir adım gerisinden yürüyeceğinize, her emrini ve dileğini yerine getireceğinize, her sabah kahvaltısını hazırlayıp ayağına kadar götüreceğinize, ve ikiniz de yaşadığınız sürece başka kadınlara yan gözle bile bakmayacağınıza yemin ediyor musunuz...?" Tabi damadın bu beklenmedik iş karşısında gözleri faltaşı gibi açılır. Sağa sola bakar, bir yutkunur.. ve kısık bir sesle: - "E..eee.. evet efendim" Ama tören sona erdikten sonra damat hışımla rahibin karşısına dikilir: - "Bir anlaşma yaptığımız sanıyordum !!!! " Rahip gülümseyerek cevaplar: - "Eşiniz daha iyi para verdi.." de ..... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|