|
İsrafil
|
 |
« : Mayıs 31, 2007, 08:36:37 » |
|
Galatasaray'da Gerets'in gönderilmesinin ardından teknik yönetimin nasıl oluşacağı konusu büyük ölçüde şekillendi. Sarı-Kırmızılı yönetimin önceki gün yaptığı toplantıda tartışmalar iki ay önce anlaşma sağlanan Karl Heinz Feldkamp üzerinde değil, yardımcılarının kim olacağı üzerinde yoğunlaştı. 2 Haziran 1934 doğumlu olan Kalli'nin cumartesi günü 73 yaşını bitirip 74'ten gün alacağını belirten bazı yöneticiler bu konudaki itirazlarını şöyle dile getirdiler: "Hocanın kariyerine saygımız sonsuz. Ancak yaşını da gözönüne alıp sahada eskisi gibi verimli olamayacağını düşünüyoruz. Kalli gelsin ama tribünde olsun, sahada ise Galatasaray'ı taşıyacak bir Türk hoca görev yapsın."
HİKMET KARAMAN İLK İSİM
Bu görüş tüm yöneticiler tarafından benimsenirken Feldkamp'ın da geri adım attığı ve Sarı-Kırmızılı yöneticilere "İlle de eşofman giyip sahaya inmek gibi bir derdim yok. Yardımcılarımla bu işi götürebilirim" mesajı gönderdiği belirtiliyor. Bu gelişme üzerine yönetim rahatlarken, Galatasaray'da takımın eski hocalarından Hikmet Karaman’ın ismi ön plana çıktı. Camiadan biri olarak kabul edilen Karaman'ın son yıllarda kendini çok geliştirdiğini belirten yöneticiler, taraftarın da Hikmet Karaman ismine sıcak bakmasının tecrübeli hocanın avantajı olacağını söylüyorlar. Galatasaray'da Ahmet Akcan'ın Kalli'nin tercümanlığı görevine getirilmesi, Suat Kaya'nın da Hikmet Karaman ile birlikte sahada olması bekleniyor.
G.Saray'ı uçururuz
Kalli'nin yardımcılığına hazırlanan Hikmet Karaman, "Benim gençliğim ve enerjim onun tecrübesiyle birleşince Galatasaray'a yeniden UEFA Kupası’nı getiririz" diyor
Feldkamp'ın yardımcılığı için adı geçenler arasında en güçlü isim olan Hikmet Karaman, "Kalli tribünde oturup, yol gösterir, danışmanlık yaparsa bizler de gençliğimizin verdiği enerjiyi onun tecrübesiyle birleştirir ve Galatasaray'ı kelimenin tam anlamıyla uçururuz" dedi. Karaman istediği şartların oluşması halinde G.Saray'da görev yapmaktan büyük onur duyacağını da sözlerine ekledi. Kendisini her zaman camianın bir ferdi olarak gördüğünü belirten Hikmet Karaman, "Galatasaray'da mesaimin yüzde yüzünü verebileceğim bir ortam bulursam, başarılı olacağıma inanıyorum. Kalli'nin yol göstericiliğinde, Galatasaray'ı tekrar Avrupa'nın en önde gelen takımlarından biri haline getiririz. Galatasaray, iyi birkaç takviye ile UEFA Kupası'nı bir kez daha Türkiye'ye getirir" dedi.
Bugün
|